Waarom we met paarden werken

Coaching met paarden is een krachtig middel om meer inzicht te krijgen in hoe jouw team werkt, waar het beter kan. Het is een directe en verrassende methode om de groepsdynamiek positief te beïnvloeden.

De kracht van het team

Elk teamlid vormt een bron van energie, motivatie, inzichten, kennis en ervaring. Door dit potentieel bloot te leggen, aan te wenden, creëer je veerkrachtige teams en bedrijven. De uitdaging voor elk team is om ieders kracht een plaats te geven binnen het team.

Natuurlijke methode

Wanneer wij als team de interactie met een kudde paarden aangaan, krijgen we meteen natuurlijke feedback op hoe we als team samenwerken en communiceren. Paarden zijn kuddedieren met een sterke overlevingsdrang, die duidelijk reageren op signalen van elkaar en van buitenaf. Paarden voelen ons dan ook aan en reageren op ons vanuit hun instinct, zonder oordeel. Bij Equiteam gebruiken we deze natuurlijke feedback van de kudde om de verscholen krachten binnen het team naar boven te halen.

Interactie

Dit is een natuurlijk proces om de samenwerking en de kernkwaliteiten binnen het team te analyseren en te optimaliseren. Afhankelijk van hoe helder en duidelijk wij met elkaar communiceren, zullen de paarden meegaand zijn of onze boodschap weigeren. Coaching met paarden is een onvergetelijke ervaring met een helder resultaat.